Matres Mundi – Salut Materno-Infantil a Ruanda

Aquest passat dijous 10 de febrer de 2022, el Dr. Francesc Fargas Moreno, Obstetra-Ginecòleg en va presentar el projecte “Millora de la Salut Materno-Infantil a Ruanda” de la ONG  Matres Mundi.

Segons es va comentar, l’any 2014 va tenir la possibilitat de col·laborar per primer cop amb la ONG Matres Mundi en el muntatge i posada en marxa de la segona Casa Maternal a Ruanda, a la ciutat de Nemba; La primera Casa Maternal es va construir a la ciutat de Ruli, anys abans.

Aquest primer viatge va ser per inauguració la Casa Maternal y els següents viatges han sigut per la supervisió, control financer, formació de personal, etc.

Bàsicament la col·laboració amb Mater Mundi ha estat donant formació al profesionals sanitaris de Ruanda i el seguiment del funcionament de la Casa Materna.

Un cop passats 5 anys, la Casa Maternal ja funciona en ple rendiment i de forma autónoma, per tant l’estat de Ruanda els hi ha demanat de construir una nova Casa Maternal i aquest es el projecte que ens varen venir a presentar.

 

Pero, que és una Casa Maternal?

Doncs les Cases Maternals, es construeixen al costat de l’hospital de referencia de la regió i son “vivendes/espais” on les dones embarassades dels pobles propers a la ciutat que els acull, es passen els últims mesos de l’embaraç, ja que en molts casos al viure en zones rurals sense carretes i comunicacions deficients, les mares no arribaven a temps a l’hospital i  els nadons neixíen pel camí o a la casa familiar i sense cap asistencia médica.

Mes informació: https://www.matres-mundi.org/