Visita Club Rotary Boothbay Harbor (USA) i Club Rotary Comminges (França) a Cambrils

Durant aquesta setmana hem tingut la visita d’una delegació del club Rotary de Boothbay Harbor de l’estat de Maine dels Estats Units.

La visita, coordinada pel president del Club Rotary de Reus Marcus Packard ha estat part d’un conjunt d’activitats i visites que aquesta delegació ha dut a terme al nostre país, acompanyats pels membres del Clubs Reus i Cambrils.

Durant aquests dies se’ls ha dut a visitar la Muntanya de Montserrat, el barri vell de Barcelona, El Palau de la Música i altres indrets turístics de la capital Catalana, així com els racons més bonics del Baix Camp i comarques de la seva rodalia.

El dimecres dia 22, es va celebrar la recepció de la delegació a Cambrils per part de l’Alcalde de Cambrils a la sala de plens de l’Ajuntament on se’ls va donar la benvinguda oficial.

El dijous 23, després de tot un dia de visites pel nostre territori, es va dur a terme un sopar de amistat a la seu del Club Rotary Cambrils al restaurant Miramar. Aquest mateix dia, vam poder gaudir de la visita del President del Club Rotary de Comminges (Sr. Hervé Lyautey), que va ser convidat expressament per la nostra Presidenta Aurora Fornos al nostre Club després que en una visita a Luchon pogués gaudir d’una càlida rebuda al club francès durant aquest estiu.

Al mateix temps, vam convidar a la Sofia Lara, que és la jove estudiant de Reus que va ser avalada pel nostre Club per a participar en el Rotary Summer Camp 2022 a un viatge a Turquia amb altres joves d’arreu del món per tal que visqués l’experiència de conèixer altres contrades, cultures i maneres de fer.

I finalment, aquest esdeveniment tant significat organitzat pel Marcus Packard i diversos membres del Club Rotary Cambrils, va ser celebrat amb la presència de l’actual Governadora de Districte, la Sra. Ingrid Steinhoff.

D’esquerra a dreta, Aurora Fornos Presidenta del Club Rotary Cambrils, Ingrid Steinhoff Governadora de Districte 2202, Harvé Lyautey President del Club Rotary de Comminges i Marcus Packard President del Club Rotary Reus

Durant l’esdeveniment, i amb gran emoció per parts dels nostres visitants americans per la bellesa del nostre país, la Sofia Lara (de 16 anys) ens va fer una presentació completa i detallada en els diversos idiomes de la taula aquella nit (català, francès i anglès) sobre el seu viatge, la seva experiència i les seves conclusions. I va convèncer a l’audiència de la bellesa de Turquia i la bellesa de fer nous amics d’arreu del món que segur seran per tota la vida.

Sofia Lara Girbes

Igualment, la Governadora del Districte la Sra. Ingrid Steinhoff juntament amb la representant de la comitiva dels Estats Units, va procedir a realitzar l’intercanvi oficial de banderins districtals.

Llavors, es va realitzar l’intercanvi de banderins districtals amb el presidents del Club de Comminges i finalment l’intercanvi de banderins entre el nostre Club Rotary Cambrils i el Club Rotary de Boothbay Harbor.

Representant Club Boothbay Harbor i Presidenta Club Cambrils
Governadora de Districte i President Club Comminges amb la Presidenta Club Cambrils

Tot plegat una nit plena d’emocions i d’amistat i intercanvi d’experiències, especialment aplaudit per la Governadora del Districte, on va assenyalar que els lligams d’amistat entre clubs és un dels pilars de la filosofia Rotària i que en aquell moment a Cambrils en teníem un exemple perfecte.