Alta Enginyeria de l’automòbil al Camp de Tarragona: IDIADA

El passat dijous, 3 de novembre, va tenir lloc al restaurant Miramar, el sopar del Club Rotary de Cambrils, amb el conferenciant, JOAN VIDAL JUNCOSA, enginyer químic, Senior Mànager de vendes i gestió de clients per a Japó, Tailàndia i Benelux, de l’empresa APPLUS IDIADA AUTOMOTIVE TECHNOLOGY, situada a Santa Oliva, sota el títol EL SECTOR DE L’AUTOMOCIÓ: LA INDÚSTRIA DE LES INDÚSTRIES.

IDIADA és una de les 20 millors empreses d’enginyeria i certificació de l’automòbil al món que dona serveis de consultoria, seguretat i certificacions a tots els grans fabricants de cotxes de tots els continents. És a casa nostra i dóna feina a milers de treballadors de perfils d’alta especialització tècnica.

Per a donar a conèixer aquest gegant de la tècnica que tenim a tocar de casa i sovint passa per desconegut, es va convidar a Joan Vidal per tal que ens expliqui la situació de la indústria de l’automòbil al món avui en dia i quin paper hi juga IDIADA actualment.

El conferenciant va fer una introducció relativa a l’extraordinari volum i importància que té la indústria de l’automòbil amb les xifres de llocs de treball i d’indústries que en depenen.

Hi ha uns 260 milions de vehicles a Europa, i es fabriquen 1 milió de Volkswagen Golfs a l’any“. Són una petita part dels nombres impressionats sobre la indústria de l’automòbil que ens va explicar Joan Vidal i que servia per fer-nos adonar de la importància de la “Indústria de les Indústries” que és el món del l’automòbil.

A continuació ens va parlar de les fases o etapes en la creació d’un nou vehicle, amb tots els sectors i departaments que això implica, passant des del disseny a la seguretat. També ens va fer un resum de la gran quantitat de proves, assaigs i recursos que s’esmercen actualment en un vehicle per millorar constantment els sistemes de seguretat passius i actius dels nous vehicles. En això IDIADA és capdavantera i dona serveis de proves i certificacions als grans fabricants d’avui en dia.

Desafortunadament, algunes de les preguntes i dades que es van demanar a Joan Vidal no es van poder respondre per la necessària discreció que aquesta enginyeria ha de mantenir amb els fabricants amb els quals treballa. Cosa que dóna fe de l’alt grau d’implicació que té IDIADA amb els secrets industrials de les marques més potents del mercat.

La conferència va ser molt interessant i instructiva i va sorprendre a molts assistents la criticitat econòmica i industrial que el món de l’automòbil té en el global del planeta.