Visita del Sr. Francisco Uría Fernández presentant “A orillas del Rubicón”

El dijous 17 de novembre ha tingut lloc el nostre sopar quinzenal al Restaurant Miramar, aquest cop amb un convidat d’excepció, el Sr Francisco Uría Fernández, advocat de l’estat en excedència i soci i màxim responsable del sector financer a Espanya de l’empresa KPMG.

 El sopar va ser un èxit d’assistència de públic on ens van acompanyar, a més de gran part dels nostres socis i simpatitzants, el president del Rotary Club de Salou, Sr. Carlos Giménez Carretero i un soci del seu club.

 El conferenciant va venir aquesta vegada en qualitat d’escriptor i ens va presentar la seva última novel·la «A orillas del Rubicón»,  escrita en forma epistolar, com un intercanvi de cartes entre Juli Cèsar i el seu mestre. La conferència va començar amb una petita introducció sobre els fets històrics relatius al moment en que Cèsar va creuar el Rubicó per arribar a Roma i sobre el que això va suposar: acabar amb un triumvirat i la república a Roma i instaurar-lo a ell sol al poder. Desprès d’aquesta introducció va tenir lloc un interessant torn de preguntes que va donar lloc a una animada i interessantíssima tertúlia sobre uns fets que poden ser traslladats a moments actuals si parlem de temes tant eterns com poder, ambició, coratge a l’hora de prendre decisions en alguns casos o el caràcter irremeiable de la presa de decisions en altres casos. La tertúlia va derivar també cap a temes com la manera en que un novel·lista afronta l’escriptura d’una obra com aquesta, que ha estat escrita conjuntament amb un altre escriptor (José Luis Hernández Garvi).

 Els assistents van evidenciar el seu interès per una temàtica que podia semblar llunyana però no ho és en absolut, amb algunes intervencions de molt nivell ja que les preguntes deixaven veure el grau de curiositat i coneixement per la història de Roma, que ens és tant propera i es troba en els nostres ancestres.

 El conferenciant va deixar patent la seva extraordinària capacitat oratòria i va deixar viu l’interès cap a la lectura d’aquest seu últim llibre junt amb la promesa de tornar l’any que ve a presentar el nou volum en el que ja està treballant i del que no vam aconseguir que ens donés cap detall.