Conferència del Dr. Manel Sans

El passat dijous 20 d’abril vam tenir l’honor i el plaer de tenir amb nosaltres el Dr. Manel Sans Segarra, Cap de Servei de Cirurgia i de l’Aparell Digestiu de l’Hospital de Bellvitge i professor de cirurgia de la Universitat de Barcelona.

Primerament va tenir lloc la conferència organitzada pel nostre club, conjuntament amb la URV i Museu d’Història de Cambrils, conferència que va omplir de gom a gom el Centre Cultural on el doctor ens va parlar de: “La mort física suposa la fi de la nostra existència? i seguidament el sopar al restaurant Miramar amb gran afluència de socis dels nostre club, convidats i membres de dels clubs rotaris de Reus i de Salou on el doctor va exposar de nou les mateixes qüestions amb algunes variants.

El Dr. Sans ens va fer una brillant exposició científica i filosòfica sobre la recerca que fa anys que ve portant a terme en relació a les experiències properes a la mort sofertes per pacients. La recerca del doctor l’ha portat a investigar conjuntament amb experts d’altres disciplines mèdiques com la neurologia i la psiquiatria i, atès que aquests fenòmens no troben respostes totals amb el mètode científic tradicional els estudis s’han hagut d’estendre al camp de la física teòrica i física quàntica. Segons el Dr. Sans, en morir del cos surt un fluxe d’energia que es pot desplaçar en el temps i l’espai i la consciència no local és eterna i és la nostra autèntica identitat.

En acabar el sopar els assistents van poder formular-li preguntes i va tenir lloc una tertúlia sobre la matèria.