Visita Pep Moreno empresa Vortex

Aquest passat dimecres 18, excepcionalment un dimecres en comptes de l’habitual dijous, hem celebrat una vetllada de club amb en Pep Moreno co-propietari de l’empresa VortexFDC.

En Pep Moreno és un Doctor en Física que juntament amb altres experts han desenvolupat un servei únic al món per proporcionar mapes detallats de l’activitat del vent a qualsevol racó del planeta.

 

La seva empresa actualment és el líder mundial en la confecció de mapes de vent i això porta al nostre conferenciant a voltar per tot el món, i per aquest motiu ha fet que la nostra agenda habitual del sopar dels dijous hagués de passar a dimecres per poder gaudir de la seva presència, ja que era l’únic dia que tenia disponible.

En Sr. Pep Moreno ens ha explicat com amb el seu sistema d’alta computació distribuïda i reproduint els fenòmens físics de la mecànica de fluids informàticament juntament amb dades històriques, poden calcular quina és l’activitat del moviment del vent en velocitat, direcció i altres paràmetres a qualsevol racó del planeta. Aquesta informació és molt valuosa en un món que es mou cap a la cerca de generació d’energies renovables com les del vent, i permet a les empreses productores d’energia saber amb precisió on es poden col·locar molins de vent (aero-generadors) de manera més eficient i rendible.

Aquesta tecnologia i expertesa l’ha dut a participar a gran quantitat de projectes de tota mena a tot el món i poder observar l’evolució de la generació d’aquest tipus d’energia a mida que el preu del petroli puja i la necessitat de trobar solucions fa que empreses i països comencin a tenir en consideració de manera seriosa els problemes del canvi climàtic.

Pep Moreno signant al llibre de visites del Club

La vetllada va ser molt entretinguda i amena, amb molta participació del públic (29 assistents en total), amb ganes de preguntar i diferents interessos sobre aquesta energia renovable. Ens va explicar els diferents tipus de molins de vents que hi ha hagut fins ara, les anècdotes i reptes de construir parcs eòlics i la ciència involucrada.