Visita Teresa Arrufat, Neuropsicòloga

Aquest dijous 2 de març vam tenir el nostre sopar amb la conferenciant la Dra. Teresa Arrufat Cardús, Neuropsicòloga a la Unitat de trastorns cognitius i demències de l’Institut Pere Mata. Vam tenir una gran participació de socis i convidats, cosa que feia pensar que hi havia molt interès en la temàtica que ens plantejava Dra. Arrufat.

La conferenciant va fer una ponència amb el títol “Neuropsicologia, Raó i emoció”. Com a introducció ens va explicar què és la Neuropsicologia i quins són els seus àmbits d’aplicació actual en la recerca i en l’àmbit clínic. Igualment va fer una interessant repàs a la història d’aquesta branca de la medicina i com s’ha obert pas des de fa poques dècades gràcies als avenços tecnològics de scanners i informàtica.

Després va centrar el tema en el comportament humà, la raó i l’emoció i la relació que té amb les diferents àrees i circuïts cerebrals. Especialment interessant les seves explicacions de com les emocions són necessàries i inevitables i incontrolables, però sí gestionables. I que de fet el cervell humà està dissenyat per generar emocions per a la pròpia supervivència de l’individu. A més, explica la Dra. Arrufat, la raó i el pensament no sempre es pot imposar ni dominar el funcionament de les persones ja que les emociones tenen més capacitat d’influir a la raó que viceversa.

Finalment va donar uns breus recursos o trucs pràctics al respecte de què podem fer en el dia a dia per millorar la gestió de les nostres emocions.

L’activitat va ser rebuda amb gran interès per tots nosaltres i va generar molta participació i debat

A banda, també ens vam congratular perquè aquesta setmana ha estat el 29è aniversari del nostre club, fundat al 1994.